....Tromgeroffel....
de winnaars van Dier van het Jaar en huisdier van het jaar 2021 zijn

Dierendag is niet compleet zonder de uitslag van Kidsweek Dier van het Jaar-verkiezing. En de winnaar van dit jaar is – tromgeroffel – de avontuurlijke ara Charlie! Met haar spannende ontvoeringsverhaal wist de vogel een derde van de bijna tweeduizend stemmen te bemachtigen.

Voor het eerst dit jaar kozen de lezers van Kidsweek niet alleen het Dier van het Jaar 2021, maar ook een Huisdier van het Jaar. Die eervolle titel gaat naar: jack russell Pip! Zij hielp haar baasje Seff (7) uit Zevenhuizen in de moeilijke coronatijd.

Ara charlie is dier van het jaar 2021!

Op avontuur gaan, zit de blauw-gele ara Charlie in het bloed. Ze vliegt altijd vrij rond door de Haagse wijk Loosduinen. Maar een paar maanden geleden was Charlie plots verdwenen! Baasje Mark wist het meteen zeker: ze was ontvoerd. Een blauw-gele ara is namelijk veel geld waard. Na drie weken werd ze teruggebracht. Charlie was inmiddels te bekend om nog te verkopen. Ze is gelukkig helemaal de oude en vliegt weer lekker buiten rond.

Om andere papegaaien in nood te helpen, schenkt Kidsweek een cheque van duizend euro aan Hope for Wings. Mark: ‘Deze stichting bestaat nog niet zo lang en kan het geld goed gebruiken.’ Alle genomineerde dieren waren aan een goed doel gekoppeld.

Hulphond pip is huisdier van het jaar 2021

Door alle coronamaatregelen van de afgelopen anderhalf jaar had Seff het heel moeilijk. Hij vond het lastig dat hij niet meer naar school kon en zijn vrienden niet kon zien. Pip kwam bij hem in huis om hem te troosten en met hem te wandelen als Seff druk was in zijn hoofd. ‘Pip is mijn allerbeste vriendin’, zegt Seff. ‘Ik kan niet meer zonder haar.’ Veel Kidsweek-lezers vonden dit verhaal zo bijzonder en Pip kreeg de meeste stemmen. Ze wint een prachtige tekening in Disney-stijl gemaakt door Isa Bredt (@pet_disneyfication).