Op het dak van Paleis het Loo

Koninklijke beroepen 
Paleis het Loo werd vroeger bewoond door de Oranjes. De koninklijke familie dus. Die woonden niet in hun uppie in het giga gebouw. Lakeien, dienstmeisjes en koetsiers woonden er ook. In het kinderatelier leer je meer over deze mensen. Wat deden tuinvrouw Roos, koetsier Dirk, chauffeur Frits en architect Puck? Met quizzen, spellen en een beeldverhaal is het kinderatelier leuk voor de hele familie. In de zomervakantie kun je hier ook parfum maken!

Al sinds 1975 woont de koninklijke familie niet meer in het paleis. Het is in 1984 een museum geworden. Stadhouder Willem III kocht in 1684 Het Loo met alle bossen eromheen. Hij wilde er zomers wonen en indruk mee maken op andere vorsten! Ben jij een inspecteur? Ben jij bij Paleis Het Loo geweest? Laat dan als museuminspecteur weten wat je van je bezoek vond! Download de Museuminspecteur-app en vertel wat leuk was en of er genoeg voor kinderen te doen was.

​Prinsen en prinsessen gezocht!
Voel je super koninklijk op een van de tien Prinsen- & Prinsessendagen op dinsdagen en woensdagen in juli en augustus. Neem plaats op de troon, laat je schminken, versier je eigen kroon of maak een medaille. Heb jij ook talent voor pijl- &boog schieten?

Rondleiding voor de hele familie
Met je ouders of opa en oma kun je meedoen aan een wandeling door de paleistuin. Daarbij kom je fonteinen, bloemen en bijzondere beelden tegen. De wandeling eindigt op het paleis dak!
Handig om te weten:

– De wandelingen zijn in de zomervakantie op donderdag; 25 juli, 1, 8, 15 en 22 augustus 
– Ze starten om 11.00 en om 13.00 uur, duren 45 minuten 
– Ze zijn leuk voor kinderen van 4- 12 jaar Startpunt is het stallenplein. Daarvandaan ga je met een pendelbus naar de tuin. 
– Kinderen moeten altijd met een volwassene mee met de wandeling. 
​- De wandeling is gratis als je een toegangskaartje voor Paleis Het Loo hebt. 

Kijk voor meer informatie op de website van Paleis het Loo.

Afbeelding

Paleis het Loo

Intro

Altijd al rond willen snuffelen in de stallen van een paleis? In een koninklijke koets willen zitten? Of willen ronddwalen in de paleistuin? Dat kan! Kom deze zomer naar Paleis het Loo en neem zelfs een kijkje op het dak!

Label

ADVERTENTIE