Stem op jouw Dier van het Jaar 2020!

Welk dier gaat ervandoor met de titel Kidsweek Dier van het Jaar 2020De eerste en enige reuzenpandababy van Nederlandeen hert met een regenton op z’n gewei, een moedig minivarken dat een valpartij uit een rijdend busje overleefde of een oehoe-familie die een plantenbak als logeeradres had?

 

De stembussen zijn gesloten. Nog heel even wachten, zondag 4 oktober maken we de winnaar bekend op onze website en Instagram

pandababy Fan xing

Fan Xing is de eerste reuzenpandababy in Nederland. Al maanden ligt-ie te knuffelen met mama Wu Wen in het kraamhol van Ouwehands Dierenpark. Nu is het wachten tot-ie zijn snuitje buiten laat zien.

Goed doel:  Stichting Ouwehand Zoo Foundation 

Familie oehoe

De familie Oehoe logeerde wekenlang in een plantenbak op een balkon. Maar de pluizige kuikens werden zo groot, dat ze steeds uit het nest kukelden. Toen zijn ze naar een opvangcentrum gebracht.

Goed doel: Natuurhulpcentrum Opglabbeek

Minivarken thor

Minivarken Thor viel op de snelweg uit een busje. Hij nam de benen en hield zich schuil onder een viaduct. Na drie weken werd hij gevonden. Nu woont hij op Het Beloofde Varkensland.

Goed doel: Het Beloofde Varkensland

Damhert Floris

Damhert Floris uit Ruinen had een regenton in zijn gewei zitten, die zat muurvast tot hij zijn gewei verloor. Eerder prikte hij een ijzeren mand op zijn kop. Wat wordt zijn volgende versiering?

Goed doel: Stichting het Nationaal Park de Hoge Veluwe